Insights

10 curiositats de la xarxa per celebrar el ‘Dia Mundial d’Internet’

17 maig 2018

10 curiositats de la xarxa per celebrar el ‘Dia Mundial d’Internet’

Si hi ha un aspecte que ha transformat per complet el dia a dia de la societat actual, marcant un veritable abans i després i oferint enormes possibilitats a escala mundial per comunicar-nos, entretenir-nos o treballar, aquest és, sense cap mena de dubte, l’Internet. Així, tal és la seva implantació en el nostre dia a dia i la seva constant evolució, que resulta pràcticament impossible imaginar una vida sense connexió permanent.

Dia mundial Internet

I si diem tot això, és perquè, precisament, avui, 17 de maig, se celebra el ‘Dia Mundial d’Internet’, una data escollida durant la Cimera de la Societat de la Informació celebrada l’any 2005, i que rendeix homenatge al dia en què es va crear la Unió Internacional de Telecomunicacions. Per aquest motiu, creiem que no hi ha millor forma de celebrar aquesta jornada que fer-ho amb 10 curiositats sobre la història d’Internet que possiblement no coneixes.

1. Per què un 17 de maig?

Tot i que la data original per celebrar el ‘Dia Mundial d’Internet’ era el 25 d’octubre, durant la Cimera que l’ONU va celebrar a Tunísia l’any 2005 es va decidir canviar la data al 17 de maig, ja que d’aquesta manera es feia coincidir la jornada amb el que fins al moment es coneixia com el Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació.

2. Leonard Kleinrock, el precursor

L’any 1962, el científic del MIT, Leonard Kleinrock, va presentar la seva tesi doctoral en què proposava compartir paquets de dades fragmentades en petites parts mitjançant diferents ordinadors. Ell encara no ho sabia, però l’Internet acabava de néixer. Amb tot, no va ser fins a l’any 1969 quan dues computadores es van connectar entre elles, aconseguint establir una comunicació entre la Universitat de Califòrnia i l’Institut d’Investigacions d’Stanford.

3. Les millors connexions a Noruega, Corea del Sud i Hong Kong

Corea del Sud, Noruega i Hong Kong són els països amb millor connexió a Internet, mentre que Veneçuela, Paraguai i Namíbia compten amb les infraestructures més pobres.

Dia Mundial Internet

4. Els cercadors, entre les webs més visitades

Com no podia ser d’una altra manera, Google, Youtube, Facebook i Baido, el motor de cerca xinès, es troben al capdavant de les pàgines més visitades. No obstant això, altres pàgines d’oci com Instagram Netflix també comencen a escalar cap a les primeres posicions, ocupant la 15a i 27a posició respectivament.

5. Els alemanys, la població europea més “connectada”

Amb una penetració en el 89% de la població, Alemanya va ser, l’any 2017, el país de la Unió Europa amb més usuaris connectats. A escala mundial, Àsia és el continent amb més usuaris, amb un total de 2.023.630.194 milions, una xifra que suposa el 48% de la població. Aquesta xifra, però, contrasta notablement si ens fixem en l’índex de connectivitat de països punters com ara els Estats Units, on el 95% de la població està connectada.

6. Brasil, el país que navega més hores al dia

Brasil, Xina, Estats Units, Itàlia i Espanya. Aquests són, per ordre, els països que naveguen més hores diàries per Internet mitjançant dispositius mòbils. Cal remarcar que en tots els casos se superen les 5 hores de mitjana.

7. Prop de 30.000 webs són ‘hackejades’ cada dia

Encara que sembli difícil de creure, 30.000 llocs web són hackejats cada dia. En aquest sentit, només el 48,2% del tràfic a Internet correspon a éssers humans, mentre que el 51,8% restant prové dels robots, tècnicament coneguts com a “boots”, encarregats d’automatitzar accions a través d’Internet, com ara reservar una taula online o realitzar una comanda.

8. Només coneixem el 15%

Tot i que podem arribar a pensar que Internet és petit, un usuari mitjà només coneix un 15% de tot allò que existeix a Internet. Una dada, si més no, curiosa.

Dia Mundial d’Internet

9. 269.000 milions d’emails al dia i 3.000.000.000 de cerques a Google

D’acord a les dades obtingudes per The Rdicati Group, cada dia s’envien més de 269.000 correus arreu del món i es realitzen gairebé 3.000.000.000 cerques a Google. D’aquestes cerques, gairebé una quarta part són noves, és a dir, no s’havien fet mai abans.

10. 46.200 fotos penjades a Instagram cada minut

Només a Instagram, cada minut es publiquen 46.200 fotos noves. Si ens fixem en altres plataformes, Twitter rep 452.000 nous tuits cada minut i Facebook 900.000 registres.

Suport OnlineSegueix 3 senzills passos per instal·lar Supremo

1

Feu clic al fitxer descarregat.

Feu clic al fitxer descarregat.
2

Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.

Feu clic a
3

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres