Insights

Risc i confiança adaptatiu, l’aposta tecnològica de Gartner per al 2018

16 nov. 2017

Risc i confiança adaptatiu, l’aposta tecnològica de Gartner per al 2018

Coincidint amb l’ITxpo 2017, esdeveniment tecnològic celebrat el passat mes d’octubre a l’estat americà de Florida (Orlando), la prestigiosa consultora tecnològica Gartner va desvetllar, basant-se en el seu informe anual, les 10 tendències tecnològiques que impactaran a la majoria d’empreses i negocis d’arreu del món durant el 2018. Unes tendències que com era de preveure vindran marcades, entre altres, per la intel·ligència artificial, IoT, aplicacions intel·ligents, digital twins, edge computing i l’experiència immersiva.

Però més enllà d’aquestes tendències, Gartner també n’ha identificat d’altres que tot i no ser tan mediàtiques no deixen de ser molt interessants. En aquest sentit, sota el nom “Risc i confiança adaptatiu”, Gartner exposa una altra tendència que, sens dubte, tindrà un notable impacte en els pròxims anys.

Gartner aposta per la mesura continua de riscos

Tal com va definir Gartner durant l’ITxpo 2017, el “Risc i confiança adaptatiu” s’ha d’entendre no només com una tendència, sinó també com una interessant estratègia, que sota l’acrònim CARTA (Continuous Adaptive Risk and Trust), permet afrontar els problemes de seguretat TIC de l’actualitat. D’aquesta manera, la prestigiosa consultora amb seu a Stamford va remarcar que aquesta tendència facilita “la presa de decisions en temps real, basades en el risc i la confiança, amb respostes adaptatives orientades a la seguretat”.

La importància d’adaptar-se a les circumstàncies del moment

Durant l’exposició d’aquesta tendència, Gartner també va posar èmfasi en la necessitat d’adaptar-se constantment a les circumstàncies, comptar amb la capacitat d’equilibrar el nivell de risc i, en conseqüència, afrontar tant les necessitats com les amenaces que puguin sorgir en qualsevol moment.
Aquesta realitat obliga a l’empresa a comptar amb una plataforma de seguretat flexible i dinàmica, ja que un funcionament massa estricte pot resultar contraproduent, provocant, per exemple, demores en la posada en marxa de nous processos.

Sigui com sigui, el que és indubtable és que les tendències proposades per Gartner són tot un referent per al sector i, normalment, ofereixen un avantatge competitiu a totes aquelles empreses que són capaces d’incorporar-les en les seves estructures de negoci i processos.

Suport OnlineSegueix 3 senzills passos per instal·lar Supremo

1

Feu clic al fitxer descarregat.

Feu clic al fitxer descarregat.
2

Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.

Feu clic a
3

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres