Insights

T’expliquem 10 curiositats de Windows 95 per celebrar el seu 25è aniversari

26 ag. 2020

T’expliquem 10 curiositats de Windows 95 per celebrar el seu 25è aniversari

Aquesta setmana, concretament el dilluns 24 d’agost, s’han complert vint-i-cinc anys del llançament d’un sistema operatiu que va suposar, sense cap mena de dubte, un abans i un després en la forma de relacionar-nos amb els nostres ordinadors. Sí, aquesta setmana se celebra el 25è aniversari de Windows 95, un dels sistemes operatius més esperats de la història, el qual va catapultar Microsoft fins al cim tecnològic a escala mundial.

Com molts de vosaltres recordareu, aquest nou sistema operatiu va suposar el “debut” del menú d’inici, de la barra de tasques i també del funcionament basat en finestres, funcionalitats encara presents actualment a Windows 10, l’última versió del sistema operatiu de Microsoft. Avui, per celebrar aquesta efemèride, us portem un llistat amb les millors curiositats de Windows 95. Comencem!

1. Sense Internet Explorer

Internet Explorer

Tot i que la primera versió de Windows 95 ja incorporava els accessos a connexions de xarxa per Internet, aquest nou sistema encara no integrava el navegador Internet Explorer. De fet, el navegador no arribaria fins a l’actualització Service Pack 1.

2. Altres noms

Tot i que part del seu nom fa referència a l’any del seu llançament (1995), la versió de desenvolupament era coneguda simplement com a Windows Chicago. De fet, en algunes ocasions Microsoft es referia al nou sistema operatiu com Windows 4.0.

3. Disquets i CD-ROM

Disquets i CD-ROM

Windows 95 va ser el primer sistema operatiu de Microsoft que va comptar amb diferents versions físiques. Concretament, es va llançar en disquets de 3,5 polzades i més tard en CD-ROM. La versió en disquets ocupava 13 discos d’alta capacitat (DMF), tot i que algunes versions podien arribar a ocupar 30 disquets.

4. 35.000 dòlars  per una música d’inici de 3,25 segons

Tot i sentir-la en milers d’ocasions, segurament no sapigueu que la cançó inicial de Windows 95 es diu The Microsoft Sound i que va ser creada per Brian Eno, compositor de música electrònica i fundador de Roxy Music. Microsoft li va pagar 35.000 dòlars de l’època per un tema que tan sols durava 3,25 segons.

5. Requisits mínims irreals

Per instal·lar Windows 95 els requisits mínims segons Microsoft eren processador 386DX o superior, 4MB de RAM, uns 40MB de disc dur, unitat de disquets de 3,5 i pantalla VGA. El cert, però, és que aquests requisits no permetien fer un ús normal de Windows 95. El recomanable, com a mínim era: un processador 80486, 8MB de RAM i 120MB de disc dur.

6. Funcionalitats històriques

Finestres de Windows 95

Tal com hem comentat al començament, Windows 95 va suposar el debut del menú d’inici, la barra de tasques i els botons de tancar, minimitzar i maximitzar de cada finestra. Encara avui, vint-i-cinc anys després, es continuen utilitzant tant a Windows com a altres sistemes operatius. Quantes vegades haurem clicat en la creueta per tancar una finestra? Us ho imagineu?

7. Preu de sortida

Windows 95 va sortir a la venda a un preu de 179,99 dòlars de l’època en la seva versió completa. Si simplement volíem actualitzar des d’una versió anterior, el preu baixava a 79,99 dòlars.

8. Crèdits amb els noms dels programadors

Easter Eggs Windows 95

El sistema operatiu comptava amb un ou de pasqua o “easter egg” que s’obria amb el logo de Windows seguit d’uns títols de crèdit amb tots els desenvolupadors que van treballar en el desenvolupament de Windows 95. Tot això mentre sonava una música de fons.

9. Microsoft Plus

Windows Plus

Poc després del seu llançament, Microsoft va començar a oferir un paquet de contingut prèmium per a Windows 95. Aquest paquet, anomenat Microsoft Plus, comptava amb una versió del joc Pinball Cadet Espacial, una primera versió d’Explorer anomenada Internet Jumpstart Kit, l’eina de compressió de discos DriveSpace 3, una versió preliminar dels temes d’escriptori, i millores gràfiques de suavitzat en pantalla completa i arrossegament de finestres.

10. L’Empire State il·luminat el dia del llançament

L’Empire State es va il·luminar amb els colors de Windows el dia del llançament de Windows 95. Microsoft fins i tot va contractar els serveis de Jennifer Anniston i Matthew Perry (sèrie Friends) per crear una escena de comèdia promocional entorn del nou sistema operatiu.

Suport OnlineSegueix 3 senzills passos per instal·lar Supremo

1

Feu clic al fitxer descarregat.

Feu clic al fitxer descarregat.
2

Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.

Feu clic a
3

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres