Insights

5 motius pels quals el teu negoci ha d’estar present a Google My Business

05 nov. 2019

5 motius pels quals el teu negoci ha d’estar present a Google My Business

Tot i ser una eina summament eficaç, actualment Google My Business continua sent un gran desconegut per a moltes empresesfins al punt que aquestes desconeixen per complet la seva utilitat o bé no l’integren de forma efectiva dins de la seva estratègia de màrqueting online. De fet, són moltes les empreses que, una vegada assabentades de la seva importància, contacten amb el nostre Departament de Màrqueting Online sol·licitant assessorament per gestionar la seva fitxa de Google My Business. Com a resultat d’aquestes consultes i vist el cert desconeixement que hi ha envers aquesta eina de Google, avui t’expliquem al nostre blog 5 motius pels quals el teu negoci hauria d’estar present a Google My Business. Comencem!

1. Potencia el SEO local: la importància de les cerques geolocalitzades a Google

Si hi ha un motiu pel qual totes les empreses haurien de tenir un compte de Google My Business, aquest és, sens dubte, per potenciar el SEO local del seu negoci. Però, exactament, què volem dir quan parlem de SEO local? En què es diferencia de les pràctiques SEO convencionals? La resposta és molt senzilla: quan es parla de SEO local, el factor determinant és la intenció geogràfica i, per tant, les cerques geolocalitzades. I sí, en aquest àmbit encara hi ha molt camí per recórrer.

De fet, tot i que cada vegada són més importants en el nostre dia a dia, diversos estudis conclouen que les cerques geolocalitzades a través de dispositius mòbils, de l’estil “a prop d’aquí” o “en aquest moment”, continuaran creixent en un futur pròxim, fins al punt de convertir-se, per a moltes marques, en una de les principals fonts de captació de trànsit cap a la seva web.

SEO local Google My Business

I és en aquest precís moment on entra en joc Google My Business, una eina que tot i ser gratuïta té un gran potencial per millorar el posicionament de la nostra marca a través d’una bona gestió de la fitxa d’empresa i, sobretot, a partir de l’aplicació d’una estratègia eficaç de reputació online (gestió de reviews). Tot i que aquesta eina està especialment indicada per a negocis físics, també pot resultar de gran utilitat per a aquells negocis sense localització física (pàgines de marca).

2. Millora la presència online del teu negoci

Google My Business: increment presència online

A banda de potenciar el SEO local i les cerques geolocalitzades a Google, un compte de Google My Business ben optimitzat també beneficia en gran manera la presència online de qualsevol negoci. Així, Google My Business no només ofereix la possibilitat de descriure l’activitat que es realitza, sinó que també permet carregar imatges del nostre negoci i ubicar-lo en el mapa a través de la integració amb Google Maps. Tots aquests recursos, sumats a una actualització constant de la fitxa d’empresa amb nous continguts i una bona gestió de les opinions dels clients, donaran com a resultat una important millorar en la presència online del negoci en qüestió.

3. El poder dels “Local Guides”, un altre factor clau de Google My Business

Local Guides: programa reviews Google My Business

Amb més de 50 milions d’usuaris actius a tot el món, el programa Local Guides de Google Maps és un altre factor que cal tenir molt en compte dins de qualsevol estratègia d’optimització de Google My Business, però sobretot si el nostre negoci s’orienta al client final (hotels, restaurants, botigues de serveis…). Creat per Google l’any 2015 com a alternativa a TripAdvisor o Yelp!, el programa Local Guides incentiva als usuaris a valorar, a través de Google Maps, els diferents llocs o establiments que visiten.

Encara que en un primer moment puguin semblar innòcues, les opinions i puntuacions dels Local Guides, i especialment les d’aquells amb un rang més elevat dins la comunitat, poden arribar a tenir una important influencia en els resultats de les cerques, millorant considerablement el posicionament d’una empresa en el cercador i en els seus serveis associats com ara Google Maps. Tant és així que des de Google s’aconsella a les empreses que interactuïn amb els clients que aporten aquestes opinions per millorar la visibilitat del negoci.

Local Guides Google My Business

De fet, el mateix cercador assegura que “interactuar amb els clients contestant a les revisions, tant positives com negatives, és sempre una bona acció, ja que demostra que es valora l’opinió dels clients i es té en consideració els seus comentaris. A més, amb aquestes respostes, augmentarà la possibilitat que el client potencial visiti la ubicació”.

4. Crea un tour virtual del teu establiment

Tour Virtual Google My Business

Sens dubte, un altre dels grans avantatges que ofereix Google My Business per a moltes empreses és la possibilitat de realitzar un tour virtual. Així, la mateixa plataforma permet carregar un tour virtual de l’establiment que s’afegeix, com un recurs d’informació complementari, dins la ubicació de Google Maps. Es podria dir que aquest tour virtual funciona de forma semblant a la plataforma Street View de Google Maps, però, en aquest cas, la visita virtual es realitza per l’interior d’un establiment i no pas per un carrer. Amb aquest tour virtual no només incrementaràs la confiança de l’usuari envers el teu negoci, sinó que també li oferiràs una primera impressió de qualitat abans que visiti físicament l’establiment.

5. Google My Business: una forma eficaç per conèixer molt millor als teus clients

Clients Google My Business

Gràcies al seu complet sistema de ressenyes i puntuacions, Google My Business també és de gran utilitat per conèixer de forma molt senzilla quins són els usuaris que s’interessen pels nostres productes i serveis i quin és el tipus de persona que opina sobre la nostra marca. Tot i que per si sola aquesta informació ja pot resultar molt útil, Google My Business també mostra estadístiques personalitzades, detallades i particulars amb informació de gran valor com, per exemple, el nombre de visites i clics realitzats a la pàgina, el nombre de comentaris i la mitjana de puntuació, entre altres. A més, per aquelles empreses que vulguin portar una mica més enllà la seva estratègia de reputació online, Google My Business també ofereix la possibilitat d’accedir directament als perfils dels usuaris que interactuen amb la marca i descobrir més informació sobre ells.

Creació i optimització de fitxes de Google My Business, sol·licituds per reclamar propietats d’empresa a Google, estratègies de reputació online (gestió de reviews), actualització d’imatges d’empresa amb servei fotogràfic de Google… Necessites ajuda amb el teu compte de Google My Business? Et podem ajudar!

Suport OnlineSegueix 3 senzills passos per instal·lar Supremo

1

Feu clic al fitxer descarregat.

Feu clic al fitxer descarregat.
2

Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.

Feu clic a
3

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Suport OnlineSegueix 3 senzills passos per instal·lar Supremo

1

Feu clic al fitxer descarregat.

Feu clic al fitxer descarregat.
2

Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.

Feu clic a
3

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres

Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres